Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 3 deserki

 

 

Składniki

 

60g jagód*

90g malin*

30g erytrolu

30g płatków owsianych zmielonych na mąkę

10g płatków migdałów

15g prawdziwego masła (w temperaturze pokojowej)

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Na dnie 3 kokilek układamy owoce i posypujemy je połową erytrolu.

3. Pozostałe składniki zagniatamy ręką na kruszonkę, którą następnie przykrywamy owoce.

4. Zapiekamy deserki przez 25 min.

 

*Mogą być mrożone.

Nowy Rok należy zacząć z przytupem, więc na dzisiejszy deser polecam Wam
owoce leśne pod kruszonką, czyli lekko kwaskowate owoce pokryte chrupiącą skorupką.

Czy to może komuś nie smakować?! Jedna porcja ma tylko 124 kcal, więc możemy ją pochłonąć bez zbędnych wyrzutów sumienia nawet pomimo dietetycznych postanowień noworocznych :)

01/01/2021

Owoce leśne pod kruszonką

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro