Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
180g owoców leśnych (u mnie mrożone maliny, jagody i jeżyny)
3 żółtka jaj
100g jogurtu wysokobiałkowego
15g erytrolu
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Układamy owoce w 3 kokilkach.
3. Przez kilka minut ubijamy w misce żółtka z erytrolem na puszystą masę. Na koniec krótko miksujemy je z jogurtem.
4. Zalewamy owoce powstałą masą i zapiekamy przez 20 min.
Może nie uwierzycie, ale nigdy wcześniej nie przygotowywałam kogla-mogla...
Przy okazji poszukiwania deserowych inspiracji wyczytałam, że dobrze smakuje z zestawieniu z owocami.
Aby to sprawdzić, przygotowałam owoce leśne pod jogurtowym koglem-moglem i wcale się nie zawiodłam.
Jest to świetny pomysł na deser, który nie będzie od Was wymagał zbyt wiele pracy, a smakuje wyśmienicie!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro