Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

180g owoców leśnych (u mnie mrożone maliny, jagody i jeżyny)

3 żółtka jaj

100g jogurtu wysokobiałkowego

15g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Układamy owoce w 3 kokilkach.

3. Przez kilka minut ubijamy w misce żółtka z erytrolem na puszystą masę. Na koniec krótko miksujemy je z jogurtem.

4. Zalewamy owoce powstałą masą i zapiekamy przez 20 min.

Może nie uwierzycie, ale nigdy wcześniej nie przygotowywałam kogla-mogla...

Przy okazji poszukiwania deserowych inspiracji wyczytałam, że dobrze smakuje z zestawieniu z owocami.

Aby to sprawdzić, przygotowałam owoce leśne pod jogurtowym koglem-moglem i wcale się nie zawiodłam.

Jest to świetny pomysł na deser, który nie będzie od Was wymagał zbyt wiele pracy, a smakuje wyśmienicie!

12/11/2020

Owoce leśne pod jogurtowym koglem-moglem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro