Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 2 kanapki

 

 

Składniki

 

4 wafle kukurydziane/ryżowe

50g chudego twarogu

50g skyru

20g masła orzechowego (u mnie Go On)

5g orzechów ziemnych

 

 

Wykonanie

 

1. Widelcem ugniatamy razem twaróg, skyr i połowę masła orzechowego. Wykładamy po 1/2 masy na wafle i przykrywamy ją waflem.

2. Tłuczkiem miażdżymy orzechy ziemne.

3. Smarujemy pozostałym masłem wierzch naszych kanapek i posypujemy je orzeszkami.

Potrzebujecie szybkiej, ale zarazem ciekawej i pożywnej przekąski? Szukacie przepisu ze spora porcją
białka i tłuszczu?
Jeśli tak, to przepis na orzechowe kanapki z wafli na pewno się Wam spodoba!

Z ich przygotowaniem w kilka minut poradzi sobie nawet największy
kuchenny laik i gwarantuję, że efekt końcowy będzie bardzo smaczny :)

27/09/2020

Orzechowe kanapki z wafli

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro