Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 kanapki
Składniki
4 wafle kukurydziane/ryżowe
50g chudego twarogu
50g skyru
20g masła orzechowego (u mnie Go On)
5g orzechów ziemnych
Wykonanie
1. Widelcem ugniatamy razem twaróg, skyr i połowę masła orzechowego. Wykładamy po 1/2 masy na wafle i przykrywamy ją waflem.
2. Tłuczkiem miażdżymy orzechy ziemne.
3. Smarujemy pozostałym masłem wierzch naszych kanapek i posypujemy je orzeszkami.
Potrzebujecie szybkiej, ale zarazem ciekawej i pożywnej przekąski? Szukacie przepisu ze spora porcją
białka i tłuszczu? Jeśli tak, to przepis na orzechowe kanapki z wafli na pewno się Wam spodoba!
Z ich przygotowaniem w kilka minut poradzi sobie nawet największy
kuchenny laik i gwarantuję, że efekt końcowy będzie bardzo smaczny :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro