Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 20 ciastek
Składniki
1 puszka ciecierzycy (240g po odsączeniu) 40g mąki orkiszowej
80g masła orzechowego (u mnie Go On)
4 łyżki wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
30g ulubionej odzywki białkowej
20g mlecznej czekolady bez cukru
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Blendujemy ciecierzycę, masło orzechowe, wodę, odżywkę białkową i proszek do pieczenia na gładką masę.
3. Łączymy ją łyżką z pokrojoną w kostkę czekoladą.
4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy po 1 kopiastej łyżeczce masy na 1 ciastko.
5. Pieczemy ciasteczka przez 20 min.
Ja wiem, że w okresie przedświątecznym ze wszystkich stron zalewają nas przepisy na wypieki pachnące
piernikiem i cynamonem. Jednak co za dużo, to niezdrowo. Dla odmiany proponuję Wam więc przepis
na bezmączne orzechowe ciastka z ciecierzycy z dodatkiem czekolady, które posmakują Wam niezależnie
od pory roku :) To świetny pomysł na prosty i wartościowy deser.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro