Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 20 ciastek

 

 

Składniki

 

1 puszka ciecierzycy (240g po odsączeniu) 40g mąki orkiszowej

80g masła orzechowego (u mnie Go On)

4 łyżki wody

1 łyżeczka proszku do pieczenia

30g ulubionej odzywki białkowej

20g mlecznej czekolady bez cukru

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Blendujemy ciecierzycę, masło orzechowe, wodę, odżywkę białkową i proszek do pieczenia na gładką masę.

3. Łączymy ją łyżką z pokrojoną w kostkę czekoladą.

4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia kładziemy po 1 kopiastej łyżeczce masy na 1 ciastko.

5. Pieczemy ciasteczka przez 20 min.

Ja wiem, że w okresie przedświątecznym ze wszystkich stron zalewają nas przepisy na wypieki pachnące
piernikiem i cynamonem. Jednak co za dużo, to niezdrowo. Dla odmiany proponuję Wam więc przepis
na bezmączne
orzechowe ciastka z ciecierzycy z dodatkiem czekolady, które posmakują Wam niezależnie
od pory roku :)
To świetny pomysł na prosty i wartościowy deser.

23/12/2020

Orzechowe ciastka z ciecierzycy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro