Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
30g kaszy jęczmiennej
200g mleka (u mnie 0,5%)
50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
5g masła orzechowego (u mnie Go On)
5g orzechów ziemnych
Wykonanie
1. Zalewamy kaszę mlekiem i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 10 min. - do wchłonięcia większości mleka.
2. Mieszamy ją z jogurtem, pokruszonymi orzechami i masłem orzechowym.
Szybkie śniadania to temat, który w ciągu tygodnia testuję dość często. Z racji tego, że ciągle próbuję czegoś nowego, dzisiaj sprawdziłam pomysł na orzechową kaszę jęczmienną. Nie dość, że przygotowałam
ją w oka mgnieniu, to dodatkowo okazało się, że efekt końcowy jest bardzo smaczny :)
Warto więc wykorzystywać kaszę gryczaną nie tylko w wytrawnych przepisach, bo tutaj sprawdziła się na medal!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro