Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

30g kaszy jęczmiennej

200g mleka (u mnie 0,5%)

50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

5g masła orzechowego (u mnie Go On)

5g orzechów ziemnych

 

 

Wykonanie

 

1. Zalewamy kaszę mlekiem i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 10 min. - do wchłonięcia większości mleka.

2. Mieszamy ją z jogurtem, pokruszonymi orzechami i masłem orzechowym.

01/08/2020

Orzechowa kasza jęczmienna

Szybkie śniadania to temat, który w ciągu tygodnia testuję dość często. Z racji tego, że ciągle próbuję czegoś nowego, dzisiaj sprawdziłam pomysł na orzechową kaszę jęczmienną. Nie dość, że przygotowałam
ją w oka mgnieniu, to dodatkowo okazało się, że efekt końcowy jest bardzo smaczny :)
Warto więc wykorzystywać kaszę gryczaną nie tylko w wytrawnych przepisach, bo tutaj sprawdziła się na medal!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro