Czas przygotowania: 5 minut

Czas zapiekania: 5 minut

Ilość: 2 porcje x 1 tost

 

 

Składniki

 

2 kromki chleba orkiszowego (u mnie 2x20g)

40g ricotty

klika kropli ekstraktu waniliowego

kilka plastrów banana (ok. 30g)

1 łyżeczka dobrego masła orzechowego

5g orzechów włoskich/pekan

 

 

Wykonanie

 

1. Łączymy widelcem ricottę i ekstrakt waniliowy.

2. W międzyczasie, przypiekamy chlebek w tosterze.

3. Nakładamy serek na kanapki. Dekorujemy całość plastrami banana, masłem orzechowym i pokruszonymi orzechami.

Ostatnio często przygotowuję sobie kanapki na śniadanie, a że jestem fanką słodkości,
to nikogo nie powinno dziwić, że dzisiaj postawiłam na słodkie
orkiszowe tosty orzechowe z ricottą.

Pomysł jest banalnie prosty, ale zestawienie chrupiącego pieczywa, kremowego serka, banana i orzechów,
to dla mnie połączenie idealne :)
Tak mogłabym zaczynać każdy dzień!

08/01/2021

Orkiszowe tosty orzechowe z ricottą

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro