Czas przygotowania: 5 minut
Czas zapiekania: 5 minut
Ilość: 2 porcje x 1 tost
Składniki
2 kromki chleba orkiszowego (u mnie 2x20g)
40g ricotty
klika kropli ekstraktu waniliowego
kilka plastrów banana (ok. 30g)
1 łyżeczka dobrego masła orzechowego
5g orzechów włoskich/pekan
Wykonanie
1. Łączymy widelcem ricottę i ekstrakt waniliowy.
2. W międzyczasie, przypiekamy chlebek w tosterze.
3. Nakładamy serek na kanapki. Dekorujemy całość plastrami banana, masłem orzechowym i pokruszonymi orzechami.
Ostatnio często przygotowuję sobie kanapki na śniadanie, a że jestem fanką słodkości,
to nikogo nie powinno dziwić, że dzisiaj postawiłam na słodkie orkiszowe tosty orzechowe z ricottą.
Pomysł jest banalnie prosty, ale zestawienie chrupiącego pieczywa, kremowego serka, banana i orzechów,
to dla mnie połączenie idealne :) Tak mogłabym zaczynać każdy dzień!
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro