Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 4 placki
Składniki
20g mąki orkiszowej
1 jajko
1 białko z jajka
15g sera halloumi
15g czerwonej papryki
15g kukurydzy z puszki
szczypiorek
1 łyżka ulubionej mieszanki ziół (u mnie grecka)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy paprykę w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno szatkujemy.
3. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość rzadkiej masy.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1,5 łyżki na 1 placka. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy placki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
Ostatnio przeżywam fazę na halloumi i dodaję je do (prawie) wszystkiego.
Z tej okazji, na dzisiejszym śniadaniu pojawiły się u mnie orkiszowe placki z halloumi,
które w połączeniu z warzywami i aromatycznymi przyprawami dodały mi sił na dobry początek dnia.
Wyszło więc prosto, smacznie i pożywnie i czyli tak, jak lubimy najbardziej :D
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro