Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 4 placki

 

 

Składniki

 

20g mąki orkiszowej

1 jajko

1 białko z jajka

15g sera halloumi

15g czerwonej papryki

15g kukurydzy z puszki

szczypiorek

1 łyżka ulubionej mieszanki ziół (u mnie grecka)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Kroimy paprykę w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno szatkujemy.

3. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość rzadkiej masy.

4. Wykładamy masę na patelnię - po 1,5 łyżki na 1 placka. Zmniejszamy ogień.

5. Smażymy placki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

Ostatnio przeżywam fazę na halloumi i dodaję je do (prawie) wszystkiego.
Z tej okazji, na dzisiejszym śniadaniu pojawiły się u mnie
orkiszowe placki z halloumi,
które w połączeniu z warzywami i aromatycznymi przyprawami dodały mi sił na dobry początek dnia.

Wyszło więc prosto, smacznie i pożywnie i czyli tak, jak lubimy najbardziej :D

13/12/2020

Orkiszowe placki z halloumi

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro