Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 2 kanapki

 

 

Składniki

 

2 kromki chleba orkiszowego (ok. 70g)

1/4 awokado (ok. 40g)

1 jajko

pieprz

sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Rozbijamy jajko, doprawiamy i wylewamy na patelnię. Dzielimy na części, gdy lekko się zetnie i smażymy przez kilka minut.

3. Obieramy awokado i kroimy je w plastry.

4. Przygotowujemy kanapki: na pieczywo kładziemy awokado, a na nie jajecznicę.

Ostatnio miałam ochotę na kanapkę, ale z racji tego, że rzadko jem pieczywo, postanowiłam przygotować coś ciekawego. Postawiłam na orkiszowe kanapki z awokado i jajecznicą. Jest w nich sporo zdrowego tłuszczu, więc kalorie nie były mi starszne! Co ciekawe, kiedyś nie wyobrażałam sobie, jak można zjeść jajecznicę na kanapce, ale po spróbowaniu żałuję, że nie robiłam tego wcześniej :)

28/02/2020

Orkiszowe kanapki z awokado i jajecznicą

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro