Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

1 łyżeczka ulubionych ziół (u mnie mieszanka toskańska)

50g ziemniaków

10g mąki gryczanej

10g lekkiego serka Philadeplhia

50g wędzonego łososia

garść kiełków rzodkiewki

 

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy jajka z ziołami, mąką i drobno pokrojonymi ziemniakami.

2. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, nakrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

3. Gdy spód wyraźnie się zetnie, smarujemy omleta serkiem, przykrywamy kiełkami oraz łososiem i składamy go na pół.

4. Podsmażamy całość na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.

25/09/2021

Omlet ziemniaczany z łososiem

Nie jest tajemnicą, że wytrawne omlety pojawiają się u mnie raczej rzadko.

Raz na jakiś czas wpadam jednak na pomysł, który muszę przetestować.
Nie inaczej było w przypadku
omleta ziemniaczanego z łososiem.
Testy zakończyły się pomyślnie - prosto, smacznie i lekko :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro