Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

kilka szparagów (100g)

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Roztrzepujemy jajka z przyprawami i wylewamy masę na patelnię.

3. Na wierzchu układamy pokrojone w plastry szparagi, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

25/03/2020

Omlet ze szparagami

Niedługo rozpocznie się sezon na szparagi, ale zanim to nastąpi, korzystam z moich zamrożonych zapasów :)
Bardzo lubię ich smak, ale też to, że zawierają naprawdę niewiele kalorii.

Dodatkowo, mają wiele cennych witamin i minerałów, więc warto, aby gościły w naszej kuchni.

Na dziś proponuję Wam omleta ze szparagmi. Danie proste, a cieszy :)

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro