Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

50g wędzonego łososia

30g ogórka

10g kiełków (u mnie rzodkiewkowe)

30g lekkiego Bielucha

pieprz

sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Roztrzepujemy jajka widelcem, do momentu utworzenia się piany. Doprawiamy do smaku.
3.
Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

5. Smarujemy połówkę omleta twarożkiem i układamy na niej łososia, pokrojonego w plastry ogórka i kiełki.
6. Składamy omleta na pół.

Chcecie jakoś przemycić w posiłku kawałek ryby i nie macie pomysłu na to, jak to zrobić?
Dobrym sposobem będzie przygotowanie
omleta z wędzonym łososiem, twarożkiem i warzywami.
Dzięki temu, będzie mieli gotowy wysokobiałkowy posiłek, a dodatkowo dostarczycie sobie cennych mikroskładników i kwasów omega.

14/02/2020

Omlet z wędzonym łososiem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro