Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
50g wędzonego łososia
30g ogórka
10g kiełków (u mnie rzodkiewkowe)
30g lekkiego Bielucha
pieprz
sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Roztrzepujemy jajka widelcem, do momentu utworzenia się piany. Doprawiamy do smaku.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
5. Smarujemy połówkę omleta twarożkiem i układamy na niej łososia, pokrojonego w plastry ogórka i kiełki.
6. Składamy omleta na pół.
Chcecie jakoś przemycić w posiłku kawałek ryby i nie macie pomysłu na to, jak to zrobić?
Dobrym sposobem będzie przygotowanie omleta z wędzonym łososiem, twarożkiem i warzywami.
Dzięki temu, będzie mieli gotowy wysokobiałkowy posiłek, a dodatkowo dostarczycie sobie cennych mikroskładników i kwasów omega.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro