Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

1 łyżeczka ulubionych ziół (u mnie mieszanka toskańska)

60g odsączonego tuńczyka w sosie własnym

40g mrożonego szpinaku

1 ząbek czosnku

1/4 cebuli

 

 

 

Wykonanie

 

1. Drobno siekamy cebulę i czosnek. Posmażamy je ze szpinakiem przez ok. 2 min. i zdejmujemy z patelni.

2. Roztrzepujemy jajka z ziołami.

3. Wylewamy jajka na rozgrzaną patelnię, nakrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie, kładziemy na omlecie szpinak i tuńczyka. Składamy omleta na pół.

5. Czekamy, aż zetnie się jajko w omlecie, a potem wcinamy ze smakiem:)

20/01/2020

Omlet z tuńczykiem i szpinakiem

Omlet chodził za mną od dłuższego czasu, ale od początku wiedziałam, że to nie będzie zwykły omlet. Sprawdziłam więc zwartość lodówki i kuchennych szafek. W efekcie wpadłam na pyszny pomysł -
omlet z tuńczykiem i szpinakiem. Jest smażony bez tłuszczu, zawiera mnóstwo białka i syci na długi czas!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro