Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
30g kaszy manny
50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
60g owoców (u mnie jagody i borówki)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy wszystkie składniki (poza owocami) i dokładnie mieszamy je łyżką.
3. Wylewamy masę na patelnię, układamy na wierzchu owoce, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Lubię przygotowywać przepisy z kaszy manny, bo jest lekko słodka i często dzięki temu nie muszę
używać żadnych słodzideł. Tak właśnie jest w przypadku omleta z kaszą manną i owocami.
Ten dziecinnie prosty przepis bardzo umilił mi weekendowy (i niezbyt pogodny) poranek,
więc wpisuję go na listę moich ulubionych śniadań! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro