Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

30g kaszy manny

50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

60g owoców (u mnie jagody i borówki)

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Łączymy wszystkie składniki (poza owocami) i dokładnie mieszamy je łyżką.

3. Wylewamy masę na patelnię, układamy na wierzchu owoce, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Lubię przygotowywać przepisy z kaszy manny, bo jest lekko słodka i często dzięki temu nie muszę
używać żadnych słodzideł. Tak właśnie jest w przypadku
omleta z kaszą manną i owocami.

Ten dziecinnie prosty przepis bardzo umilił mi weekendowy (i niezbyt pogodny) poranek,
więc wpisuję go na listę moich ulubionych śniadań! :)

20/07/2020

Omlet z kaszą manną i owocami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro