Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
1 jajko
białko z 1 dużego jajka
40g mąki ryżowej
5g erytrolu
50g coli zero
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy łyżką mąkę, białko, jajko i erytrol oraz colę.
3. Przekładamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.*
*Proponuję podać go z czymś kwaśnym, bo jest dość słodki - u mnie z babcinym dżemem wiśniowym :)
Nie jestem fanką napojów gazowanych, więc po te typu "zero" sięgam bardzo rzadko, ale ostatnio widziałam kilka przepisów z ich wykorzystaniem, więc postanowiłam przygotować własną wariację.
Tak powstał omlet z colą zero - puszysty, lekki i lekko pachnący colą.
To fajny pomysł na słodkie śniadanie lub przekąskę bez cukru :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro