Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 13 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
1 łyżeczka mieszanki włoskich ziół
20g szpinaku (może być mrożony)
2 plastry wędliny z piersi indyka
10g suszonych pomidorów
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Roztrzepujemy jajka widelcem, do momentu utworzenia się piany. Wsypujemy zioła.
3. Kroimy wędlinę w kostkę i podsmażamy ją przez 3 min.
4. Wylewamy masę na wędlinę, kładziemy na nią pokrojone pomidory i szpinak, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Chcecie przygotować sycący posiłek "na szybko", a klasyczna jajecznica lub omlet już się Wam znudziły?
Jeśli tak, to na pewno spodoba się Wam omlet w stylu włoskim.
Jego przygotowanie zajmuje dosłownie 3. min. dłużej, niż w przypadku zwykłego omleta,
więc warto wypróbować ten przepis - na pewno nie będziecie żałowali :)
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro