Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 13 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

1 łyżeczka mieszanki włoskich ziół

20g szpinaku (może być mrożony)

2 plastry wędliny z piersi indyka

10g suszonych pomidorów

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Roztrzepujemy jajka widelcem, do momentu utworzenia się piany. Wsypujemy zioła.
3. Kroimy wędlinę w kostkę i podsmażamy ją przez 3 min.

4. Wylewamy masę na wędlinę, kładziemy na nią pokrojone pomidory i szpinak, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Chcecie przygotować sycący posiłek "na szybko", a klasyczna jajecznica lub omlet już się Wam znudziły?
Jeśli tak, to na pewno spodoba się Wam
omlet w stylu włoskim.

Jego przygotowanie zajmuje dosłownie 3. min. dłużej, niż w przypadku zwykłego omleta,
więc warto wypróbować ten przepis - na pewno nie będziecie żałowali :)

 

13/02/2020

Omlet w stylu włoskim

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro