Czas przygotowania: 4 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
1 jajko
1 białko kurze
szczypiorek
pieprz i sól
10g mozzarelli
100g szprotek w sosie pomidorowym z puszki
Wykonanie
1. Łączymy łyżką jajko, białko, przyprawy i starty na drobnej tarce ser.
2. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, nakrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
3. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 3 min.), układamy na połowie omleta szprotki z sosem i składamy go na pół.
4. Podsmażamy całość na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.
Ostatnio w moje ręce wpadła puszka szprotek w sosie pomidorowym.
Rzadko jadam takie cuda, a tym bardziej z puszki, więc stwierdziłam, że będzie to miła odmiana.
Przygotowałam z nich farsz do serowego omleta ze szprotkami.
Wyszło pysznie i sycąco - w sam raz na proste i niewymagające śniadanie na ciepło :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro