Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 25 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
15g mąki ryżowej
125 twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
5g erytrolu
50g malin (mogą być mrożone)
5g nasion chia
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. W małym rondelku gotujemy maliny z erytrolem. Gdy owoce się rozpadną (po ok. 5 min.) dodajemy chia i zdejmujemy dżem z ognia.
3. Krótko miksujemy twaróg z żółtkami i mąką. Delikatnie mieszamy łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek.
4. Przelewamy ciasto do naczynia żaroodpornego i zapiekamy przez 25 min.
5. Podajemy z dżemem malinowym.
Lubię sernik, więc ostatnio postanowiłam przemycić twaróg sernikowy do śniadania :)
Tak powstał omlet sernikowy z dżemem malinowym.
Ten omlet naprawdę rozpływa się w ustach, a z dodatkiem malinowego dżemu, który przygotujecie w 5 minut,
będzie smakował jeszcze lepiej. W sam raz na smaczny początek dnia!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro