Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 25 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

15g mąki ryżowej

125 twarogu sernikowego (u mnie President)

2 jajka

5g erytrolu

50g malin (mogą być mrożone)

5g nasion chia

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. W małym rondelku gotujemy maliny z erytrolem. Gdy owoce się rozpadną (po ok. 5 min.) dodajemy chia i zdejmujemy dżem z ognia.

3. Krótko miksujemy twaróg z żółtkami i mąką. Delikatnie mieszamy łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek.

4. Przelewamy ciasto do naczynia żaroodpornego i zapiekamy przez 25 min.

5. Podajemy z dżemem malinowym.

Lubię sernik, więc ostatnio postanowiłam przemycić twaróg sernikowy do śniadania :)

Tak powstał omlet sernikowy z dżemem malinowym.
Ten omlet naprawdę rozpływa się w ustach, a z dodatkiem malinowego dżemu, który przygotujecie w 5 minut,
będzie smakował jeszcze lepiej. W sam raz na smaczny początek dnia!

26/04/2020

Omlet sernikowy z dżemem malinowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro