Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
10g nerkowców
2 jajka
1/2 łyżeczki kakao
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Mielimy orzechy na mąkę. Łączymy je z jajkiem i kakao.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Dawno nie jadłam omleta, więc ostatnio naszła mnie na niego ochota.
Omlet orzechowy nie wymagał ode mnie dużo pracy, a wyszedł naprawdę smacznie.
Wystarczyło zmielić kilka orzechów i zetrzeć je na mąkę, połączyć z jajkami oraz kakao i gotowe :)
Z ulubionymi dodatkami smakuje jeszcze lepiej!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro