Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

10g nerkowców

2 jajka

1/2 łyżeczki kakao

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Mielimy orzechy na mąkę. Łączymy je z jajkiem i kakao.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Dawno nie jadłam omleta, więc ostatnio naszła mnie na niego ochota.
Omlet orzechowy nie wymagał ode mnie dużo pracy, a wyszedł naprawdę smacznie.

Wystarczyło zmielić kilka orzechów i zetrzeć je na mąkę, połączyć z jajkami oraz kakao i gotowe :)

Z ulubionymi dodatkami smakuje jeszcze lepiej!

04/05/2020

Omlet orzechowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro