Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

1 jajko

białko z 1 dużego jajka

20g pistacji zmielonych na mąkę

10g erytrolu

50g ricotty

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Łączymy łyżką jajko, białko, 5g erytrolu i 10g pistacji.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.

5. Podajemy omleta z ricottą zblendowaną z pozostałymi pistacjami i resztą erytrolu.

Korzystając z zapasów obranych pistacji,
przygotowałam ostatnio
omleta mocno pistacjowego.

A pistacjowy jest nie tylko sam placek, ale też serek, którym go udekorowałam.
I wiecie co? Nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba!

28/04/2022

Omlet mocno pistacjowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro