Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
1 jajko
białko z 1 dużego jajka
20g pistacji zmielonych na mąkę
10g erytrolu
50g ricotty
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy łyżką jajko, białko, 5g erytrolu i 10g pistacji.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.
5. Podajemy omleta z ricottą zblendowaną z pozostałymi pistacjami i resztą erytrolu.
Korzystając z zapasów obranych pistacji,
przygotowałam ostatnio omleta mocno pistacjowego.
A pistacjowy jest nie tylko sam placek, ale też serek, którym go udekorowałam.
I wiecie co? Nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro