Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minuty
Ilość: 1 omlet
Składniki
20g mąki kukurydzianej
1/2 małej puszki "kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą" Bonduelle (lub 35g fasoli i 35g kukurydzy)
2 jajka
20g papryki
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta pieprzu i soli
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Roztrzepujemy jajka z przyprawami i dodajemy do nich kukurydzę z czerwoną fasolę oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Przepis na omlet meksykański chodził za mną od jakiegoś czasu,
bo (jak już pewnie wiecie), lubię wszystko, co kukurydziane.
Dodatkowo, lubię omlety, więc omlet kukurydziany to dla mnie połączenie idealne.
Do tego, jego przygotowanie jest banalnie proste, więc ten aspekt też bardzo mi się podoba :P
Przepis na omlet meksykański chodził za mną od jakiegoś czasu.
Jak już kiedyś pisałam, lubię wszystko co kukurydziane. Dodatkowo, lubię omlety, więc omlet kukurydziany to dla mnie połaczenie dielane. Do tego, jego przygotowanie jest banalnie proste, więc ten aspekt tez bardzo mi się podoba :P
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro