Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

10g maki ryżowej

2 jajka

5g kawy rozpuszczalnej

5g wiórków kokosowych

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania jednolitej masy.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Jak się okazuje, liczba omletowych wariacji jest nieograniczona! I dobrze, że bo omlet to zawsze szybki
i pożywny pomysł na posiłek, którego przygotowanie polega jedynie na wymieszaniu dostępnych
pod ręką składników z jajkami.
Ja postawiłam dzisiaj na omlet kawowo-kokosowy.
Nie dość, że jest po prostu pyszny, to pachnie tak, że chyba nikt mu się nie oprze! :)

03/09/2020

Omlet kawowo-kokosowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro