Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
10g maki ryżowej
2 jajka
5g kawy rozpuszczalnej
5g wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania jednolitej masy.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Jak się okazuje, liczba omletowych wariacji jest nieograniczona! I dobrze, że bo omlet to zawsze szybki
i pożywny pomysł na posiłek, którego przygotowanie polega jedynie na wymieszaniu dostępnych
pod ręką składników z jajkami. Ja postawiłam dzisiaj na omlet kawowo-kokosowy.
Nie dość, że jest po prostu pyszny, to pachnie tak, że chyba nikt mu się nie oprze! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro