Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
100g kalafiora
10g mozzarelli
pieprz
sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Roztrzepujemy jajka z przyprawami i dodajemy do nich drobno pokruszonego kalafiora.
3. Wylewamy masę na patelnię, posypujemy startą na tarce mozzarellą, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Nie sądziłam, że takie zestawienie może być smaczne,
ale powiem Wam, że omlet kalafiorowy naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył.
Bardzo lubię miękkiego kalafiora gotowanego np. na parze, ale okazuje się, że w wersji na chrupko też jest pyszny! Do tego, można się nim porządnie najeść nie dostarczając sobie ogromnej liczby kalorii.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro