Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

100g kalafiora

10g mozzarelli

pieprz

sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Roztrzepujemy jajka z przyprawami i dodajemy do nich drobno pokruszonego kalafiora.

3. Wylewamy masę na patelnię, posypujemy startą na tarce mozzarellą, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Nie sądziłam, że takie zestawienie może być smaczne,
ale powiem Wam, że
omlet kalafiorowy naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył.
Bardzo lubię miękkiego kalafiora gotowanego np. na parze, ale okazuje się, że w wersji na chrupko też jest pyszny! Do tego, można się nim porządnie najeść nie dostarczając sobie ogromnej liczby kalorii.

18/03/2020

Omlet kalafiorowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro