Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

1 jajko

białko z 1 dużego jajka

25g płatków jęczmiennych

10g masła orzechowego

1 łyżeczka soku z limonki

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

5g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Mielimy płatki na mąkę i łączymy je łyżką z pozostałymi składnikami.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.

03/02/2022

Omlet jęczmienny pachnący limonką

Na moich śniadaniach często goszczą omlety, ponieważ są proste w przygotowaniu,
a liczba możliwych wariantów smakowych jest nieograniczona! Jednym z moich ostatnich pomysłów
jest
omlet jęczmienny pachnący limonką, czyli puszysty placek o cudownym aromacie.

Płatki jęczmienne dostarczą Wam sporej porcji błonnika, a limonka rozpieści Wasze podniebienia :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro