Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
1 jajko
50g czerwonej fasoli z puszki
10g mąki gryczanej
1/2 łyżeczki przyprawy z chili
sól i pieprz
15g lekkiego serka Philadelphia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Blendujemy jajko z fasolą, mąką oraz przyprawami. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
3. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.
4. Przekładamy omleta serkiem i składamy go w ćwiartkę.
Wielokrotnie przekonałam się już o tym, że najsmaczniejsze przepisy powstają przez przypadek.
Tak właśnie było w przypadku omleta fasolowego, który powstał tylko dlatego, że nie miałam pomysłu
na zagospodarowanie reszty fasolki z puszki :P Co prawda, efekt końcowy wizualnie nie porywa,
ale za to smakuje tak dobrze, że naprawdę nie można się czepiać :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro