Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)
5g erytrolu
100g chudego twarogu
20g jogurtu wysokobiałkowego
10g masła orzechowego (u mnie Go On)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Miksujemy jajka z proszkiem budyniowym i erytrolem.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
5. W międzyczasie, rozgniatamy widelcem twaróg z jogurtem i masłem orzechowym.
6. Podajemy omleta z twarożkiem orzechowym.
Jeśli chodzi o omlety, to jestem ich wielką fanka i ciągle szukam nowych połączeń smakowych.
Tym razem padło na jeden z moich ulubionych duetów - czekoladę i orzecha.
Poznajcie omleta czekoladowego z serkiem orzechowym,
który nie dość, że smakuje obłędnie, to jeszcze jest sycący i pełny białka :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro