Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)

5g erytrolu

100g chudego twarogu

20g jogurtu wysokobiałkowego

10g masła orzechowego (u mnie Go On)

 

 

Wykonanie

 

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Miksujemy jajka z proszkiem budyniowym i erytrolem.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

5. W międzyczasie, rozgniatamy widelcem twaróg z jogurtem i masłem orzechowym.

6. Podajemy omleta z twarożkiem orzechowym.

Jeśli chodzi o omlety, to jestem ich wielką fanka i ciągle szukam nowych połączeń smakowych.
Tym razem padło na jeden z moich ulubionych duetów - czekoladę i orzecha.
Poznajcie
omleta czekoladowego z serkiem orzechowym,
który nie dość, że smakuje obłędnie, to jeszcze jest sycący i pełny białka :)

08/03/2021

Omlet czekoladowy z serkiem orzechowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro