Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

30g mąki orkiszowej

1/2 łyżeczki kakao

5g erytrolu

2 kostki gorzkiej czekolady (u mnie 75%)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20 cm).

2. Ścieramy czekoladę na tarce z małymi oczkami.
3. Ubijamy pianę na sztywno i powoli dodajemy do niej resztę składników miksując na niskich obrotach.

4. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Macie ochotę na coś pysznego, a jednocześnie potrzebujecie przepisu, który będzie zawierał dużo białka?
Co powiecie na
omlet czekoladowy?

Jest puszysty, pięknie pachnie i jak smakuje!

01/02/2020

Omlet czekoladowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro