Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
30g mąki orkiszowej
1/2 łyżeczki kakao
5g erytrolu
2 kostki gorzkiej czekolady (u mnie 75%)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20 cm).
2. Ścieramy czekoladę na tarce z małymi oczkami.
3. Ubijamy pianę na sztywno i powoli dodajemy do niej resztę składników miksując na niskich obrotach.
4. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Macie ochotę na coś pysznego, a jednocześnie potrzebujecie przepisu, który będzie zawierał dużo białka?
Co powiecie na omlet czekoladowy?
Jest puszysty, pięknie pachnie i jak smakuje!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro