Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)

5g erytrolu

1/2 gruszki (60g)

 

 

Wykonanie

 

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Ubijamy białka na sztywną pianę.

3. W drugiej misce miksujemy żółtka z budyniem i erytrolem.

4. Dodajemy pianę do żółtek i delikatnie łączymy całość łyżką.

5. Wylewamy masę na patelnię, a na jej wierzchu układamy plastry gruszki. Przykrywamy całość pokrywką i zmniejszamy ogień.

6. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Dawno nie jadłam omleta, a że miałam pod ręką gruszki i budyń (jego zawsze mam pod ręką :P),
przygotowałam sobie
omlet czekoladowo-gruszkowy.

Wyszło szybko, smacznie i aromatycznie!

A to wszystko przy użyciu dosłownie kilku składników i z bardzo dobrym makro :)

26/10/2020

Omlet czekoladowo-gruszkowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro