Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)
5g erytrolu
1/2 gruszki (60g)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Ubijamy białka na sztywną pianę.
3. W drugiej misce miksujemy żółtka z budyniem i erytrolem.
4. Dodajemy pianę do żółtek i delikatnie łączymy całość łyżką.
5. Wylewamy masę na patelnię, a na jej wierzchu układamy plastry gruszki. Przykrywamy całość pokrywką i zmniejszamy ogień.
6. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Dawno nie jadłam omleta, a że miałam pod ręką gruszki i budyń (jego zawsze mam pod ręką :P),
przygotowałam sobie omlet czekoladowo-gruszkowy.
Wyszło szybko, smacznie i aromatycznie!
A to wszystko przy użyciu dosłownie kilku składników i z bardzo dobrym makro :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro