Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
40g mąki ryżowej
150g chudego twarogu
1 jajko
5g erytrolu
60g mleka
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20 cm).
2. Blendujemy wszystkie składniki poza białkami na gładką masę.
3. Białka ubijamy osobno na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą.
4. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), dzielimy omleta na mniejsze części i obracamy je na drugą stronę. Podsmażamy je jeszcze przez chwilę (ok. 3 min.).
Czas na kolejną omletową wariację!
Dziś przygotowałam dla Was danie kuchni austriackiej - omleta cesarskiego (Kaiserschmarrn).
Jego podstawą jest twaróg, więc może wystąpić w roli pożywnego śniadania,
a także słodkiego obiadu (oczywiście w towarzystwie owoców i bakalii).
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro