Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

40g mąki ryżowej

150g chudego twarogu

1 jajko

5g erytrolu

60g mleka

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20 cm).

2. Blendujemy wszystkie składniki poza białkami na gładką masę.

3. Białka ubijamy osobno na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą.

4. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), dzielimy omleta na mniejsze części i obracamy je na drugą stronę. Podsmażamy je jeszcze przez chwilę (ok. 3 min.).

Czas na kolejną omletową wariację!
Dziś przygotowałam dla Was danie kuchni austriackiej -
omleta cesarskiego
(Kaiserschmarrn).

Jego podstawą jest twaróg, więc może wystąpić w roli pożywnego śniadania,
a także słodkiego obiadu (oczywiście w towarzystwie owoców i bakalii).

08/02/2020

Omlet cesarski

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro