Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

10g proszku cappuccino

30g lekkiego Bielucha

1 świeża morela

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Łączymy jajka i proszek cappuccino.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.

5. Smarujemy go Bieluchem i dekorujemy plastrami moreli.

Cappuccino w proszku ostatni raz piłam lata temu, dlatego chciałam sobie przypomnieć jego smak.
Według informacji na opakowaniu, jego zawartość wynosi 110g, a na jedną kawę potrzeba 20g proszku...
Czy tylko dla mnie dziwne jest to, że opakowanie wystarczy na przygotowanie 5 i 1/2 kawy? :P
Tak czy inaczej - dobrze wyszło, bo dzięki temu powstał pyszny i cudownie pachnący
omlet cappucino.

20/05/2021

Omlet cappuccino

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro