Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
10g proszku cappuccino
30g lekkiego Bielucha
1 świeża morela
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy jajka i proszek cappuccino.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.
5. Smarujemy go Bieluchem i dekorujemy plastrami moreli.
Cappuccino w proszku ostatni raz piłam lata temu, dlatego chciałam sobie przypomnieć jego smak.
Według informacji na opakowaniu, jego zawartość wynosi 110g, a na jedną kawę potrzeba 20g proszku...
Czy tylko dla mnie dziwne jest to, że opakowanie wystarczy na przygotowanie 5 i 1/2 kawy? :P
Tak czy inaczej - dobrze wyszło, bo dzięki temu powstał pyszny i cudownie pachnący omlet cappucino.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro