Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

3 białka jaj

20g budyniu bez cukru (u mnie kokosowy)

50g gruszki

50g skyru

10g masła orzechowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Łączymy łyżką białka, proszek budyniowy i startą na tarce gruszkę.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.

5. Podajemy całość ze skyrem połączonym z masłem orzechowym.

Jakiś czas temu znalazłam w lodówce kawałek gruszki i pomyślałam, że wykorzystam go jako zdrowy słodzik.

Eksperyment wyszedł idealnie, bo omlet budyniowy słodzony gruszką okazał się bardzo słodki,
a w połączeniu z orzechowym serkiem smakował idealnie :)

A to wszystko przy użyciu tylko kilku składników!

21/02/2022

Omlet budyniowy słodzony gruszką

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro