Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
3 białka jaj
20g budyniu bez cukru (u mnie kokosowy)
50g gruszki
50g skyru
10g masła orzechowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy łyżką białka, proszek budyniowy i startą na tarce gruszkę.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.
5. Podajemy całość ze skyrem połączonym z masłem orzechowym.
Jakiś czas temu znalazłam w lodówce kawałek gruszki i pomyślałam, że wykorzystam go jako zdrowy słodzik.
Eksperyment wyszedł idealnie, bo omlet budyniowy słodzony gruszką okazał się bardzo słodki,
a w połączeniu z orzechowym serkiem smakował idealnie :)
A to wszystko przy użyciu tylko kilku składników!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro