Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)

5g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Ubijamy białka na sztywną pianę.

3. W drugiej misce miksujemy żółtka z budyniem i erytrolem.

4. Dodajemy pianę do żółtek i delikatnie łączymy całość łyżką.

5. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

6. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

23/05/2020

Omlet budyniowy

Dawno nie było u mnie omleta! Chcąc to zmienić, dzisiaj na moim śniadaniu gościł omlet budyniowy.
W przepisie znajdują się tylko 2 składniki, więc już prościej się nie da :P

Dodatkowo, wybierając różne smaki budyniu, omlet ten można przygotować w wielu wariantach, ale według mnie, z dodatkiem owoców każda jego wersja będzie smakowita!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro