Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
1 dojrzały banan (po obraniu ok. 120g)
10g kakao
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Rozgniatamy banana widelcem. Łączymy go z roztrzepanymi jajkami i kakao.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
5. Podajemy z bakaliami lub sosem owocowym.
Chętnie wykorzystuję dojrzałego banana jako naturalne słodzidło.
Tym razem użyłam go do przygotowania błyskawicznego omleta bananowo-czekoladowego.
Jest mega puszysty, mega słodki i mega czekoladowy, więc na pewno będę do niego wracała,
gdy tylko najdzie mnie ochota na słodycze.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro