Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

1 dojrzały banan (po obraniu ok. 120g)

10g kakao

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Rozgniatamy banana widelcem. Łączymy go z roztrzepanymi jajkami i kakao.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

5. Podajemy z bakaliami lub sosem owocowym.

Chętnie wykorzystuję dojrzałego banana jako naturalne słodzidło.
Tym razem użyłam go do przygotowania błyskawicznego
omleta bananowo-czekoladowego.
Jest mega puszysty, mega słodki i mega czekoladowy, więc na pewno będę do niego wracała,
gdy tylko najdzie mnie ochota na słodycze.

02/03/2020

Omlet bananowo-czekoladowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro