Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minuty

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

30g amarantusa ekspandowanego (poppingu)

5g ksylitolu

owoce do dekoracji

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy patelnię (u mnie o średnicy 20 cm).

2. Roztrzepujemy jajka z erytrolem.

3. Dosypujemy amarantus i całość dokładnie mieszamy.

4. Wylewamy jajka na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

6. Dekorujemy owocami i wcinamy:)

Znudziły się Wam zwykłe omlety i szukacie jakiegoś pomysłu na to, jak go"podrasować"?
Jeśli tak, to
omlet amarantusowy na pewno się Wam spodoba. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a dzięki amarantusowi ma ciekawy, lekko orzechowy smak.
Zdradzę Wam, że w połączeniu z owocami smakuje jeszcze lepiej:)

23/01/2020

Omlet amarantusowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro