Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minuty
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
30g amarantusa ekspandowanego (poppingu)
5g ksylitolu
owoce do dekoracji
Wykonanie
1. Rozgrzewamy patelnię (u mnie o średnicy 20 cm).
2. Roztrzepujemy jajka z erytrolem.
3. Dosypujemy amarantus i całość dokładnie mieszamy.
4. Wylewamy jajka na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
5. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
6. Dekorujemy owocami i wcinamy:)
Znudziły się Wam zwykłe omlety i szukacie jakiegoś pomysłu na to, jak go"podrasować"?
Jeśli tak, to omlet amarantusowy na pewno się Wam spodoba. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a dzięki amarantusowi ma ciekawy, lekko orzechowy smak.
Zdradzę Wam, że w połączeniu z owocami smakuje jeszcze lepiej:)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro