Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

10g mąki gryczanej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

sól ziołowa

30g passaty pomidorowej

1 łyżeczka suszonej bazylii

25g mozzarelli

20g kukurydzy z puszki

20g czerwonej papryki

15g salami pepperoni

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Łączymy jajka, mąkę, proszek do pieczenia i sól.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód lekko się zetnie (ok. 5 min.), obracamy omleta na drugą stronę.

5. Smarujemy go passatą połączoną z bazylią. Układamy na niej pokrojoną w krążki paprykę, kukurydzę i salami.

6. Posypujemy pizzę startym na tarce serem i zapiekamy na małym ogniu przez następne 5 min.

Jeśli tak jak w moim przypadku, chrupiąca kiełbasa pepperoni kojarzy Wam się z pizzą,
to mogę Was zapewnić, że
omlet
à la pizza pozytywnie Was zaskoczy.

To prosty pomysł, który dzięki odpowiednio dobranym dodatkom sprawi,
że jego zapach i smak przeniosą Was wprost do pizzerii. A kto by się temu oparł? :P

14/05/2022

Omlet à la pizza

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro