Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
10g mąki gryczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól ziołowa
30g passaty pomidorowej
1 łyżeczka suszonej bazylii
25g mozzarelli
20g kukurydzy z puszki
20g czerwonej papryki
15g salami pepperoni
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy jajka, mąkę, proszek do pieczenia i sól.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód lekko się zetnie (ok. 5 min.), obracamy omleta na drugą stronę.
5. Smarujemy go passatą połączoną z bazylią. Układamy na niej pokrojoną w krążki paprykę, kukurydzę i salami.
6. Posypujemy pizzę startym na tarce serem i zapiekamy na małym ogniu przez następne 5 min.
Jeśli tak jak w moim przypadku, chrupiąca kiełbasa pepperoni kojarzy Wam się z pizzą,
to mogę Was zapewnić, że omlet à la pizza pozytywnie Was zaskoczy.
To prosty pomysł, który dzięki odpowiednio dobranym dodatkom sprawi,
że jego zapach i smak przeniosą Was wprost do pizzerii. A kto by się temu oparł? :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro