Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 2 porcje x 1/2 ciasta
Składniki
50g mąki pszennej typ 500
1 mniejsza gruszka (ok. 120g po obraniu)
50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
10g kakao
15g erytrolu
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Kroimy obraną gruszkę w drobną kostkę i układamy na dnie naczynia mniejszego żaroodpornego.
3. Miksujemy pozostałe składniki i wylewamy na gruszki.
4. Pieczemy przez 30 min.*
*Możemy zjeść ciasto prosto z foremki lub odwrócić je po wystygnięciu i wyjęciu z foremki do "właściwej" pozycji.
Czy słyszeliście kiedyś o odwrotnym cieście? Ja nie, więc gdy trafiłam na przepis
na odwrotne ciasto kakaowe z gruszką, musiałam go szybko przetestować!
Ciasto wyszło bardzo ciekawie - mega słodka gruszka idealnie pasuje do nieprzesłodzonego kakaowego biszkoptu.
Przekonajcie się sami!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro