Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 2 porcje x 1/2 ciasta

 

 

Składniki

 

50g mąki pszennej typ 500

1 mniejsza gruszka (ok. 120g po obraniu)

50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

10g kakao

15g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Kroimy obraną gruszkę w drobną kostkę i układamy na dnie naczynia mniejszego żaroodpornego.

3. Miksujemy pozostałe składniki i wylewamy na gruszki.

4. Pieczemy przez 30 min.*

 

*Możemy zjeść ciasto prosto z foremki lub odwrócić je po wystygnięciu i wyjęciu z foremki do "właściwej" pozycji.

27/03/2020

Odwrotne ciasto kakaowe z gruszką

Czy słyszeliście kiedyś o odwrotnym cieście? Ja nie, więc gdy trafiłam na przepis
na
odwrotne ciasto kakaowe z gruszką, musiałam go szybko przetestować!
Ciasto wyszło bardzo ciekawie - mega słodka gruszka idealnie pasuje do nieprzesłodzonego kakaowego biszkoptu.
Przekonajcie się sami!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro