Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 porcje x 4 kotelty
Składniki
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (240g)
100g kaszy manny
40g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
3 łyżeczki mieszanki ziół (oregano, bazylia)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy wszystkie składniki do uzyskania dość gęstej masy.
3. Czekamy 5 min., aż kasza napęcznieje.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 kotlecika. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy kotlety na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.*
*Kotlety nie są zbyt wilgotne, więc warto podać je z jogurtem.
Lubię tuńczyka za dwie rzeczy - jest po prostu smaczny, a do tego ma świetne makro - mało tłuszczu i dużo białka.
Kiedyś nie wyobrażałam go sobie nigdzie indziej, niż w sałatce z tuńczyka, ale jak się okazuje, świetnie sprawdzi się też na obiad. Na potwierdzenie tej teorii, wypróbowałam ostatnio przepis na obiadowe kotlety z tuńczyka
i kaszy manny, które są bardzo smaczne i dostarczą nam mnóstwo białka.
Lubię tuńczyka za dwie rzeczy - jest po prostu smaczny, a do tego ma świetne makro - mało tłuszczu i dużo białka.
Kiedyś nie wyobrażałm go sobie nigdzie indziej, niż w sałatce z tuńczyka, ale jak się okazuje, świetnie sprawdzi się też na obiad. Na potwierdzenie tej teorii, wypróbowałam ostatnio przepis na obiadowe kotelty z tuńczyka
i kaszy manny, które są bardzo smaczne i dostarczą nam mnóstwo białka.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro