Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 porcje x 4 kotelty

 

 

Składniki

 

2 puszki tuńczyka w sosie własnym (240g)

100g kaszy manny

40g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

3 łyżeczki mieszanki ziół (oregano, bazylia)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy wszystkie składniki do uzyskania dość gęstej masy.

3. Czekamy 5 min., aż kasza napęcznieje.

4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 kotlecika. Zmniejszamy ogień.

5. Smażymy kotlety na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.*

 

*Kotlety nie są zbyt wilgotne, więc warto podać je z jogurtem.

Lubię tuńczyka za dwie rzeczy - jest po prostu smaczny, a do tego ma świetne makro - mało tłuszczu i dużo białka.

Kiedyś nie wyobrażałam go sobie nigdzie indziej, niż w sałatce z tuńczyka, ale jak się okazuje, świetnie sprawdzi się też na obiad. Na potwierdzenie tej teorii, wypróbowałam ostatnio przepis na obiadowe kotlety z tuńczyka
i kaszy manny
, które są bardzo smaczne i dostarczą nam mnóstwo białka.

06/03/2020

Obiadowe kotlety z tuńczyka i kaszy manny

Lubię tuńczyka za dwie rzeczy - jest po prostu smaczny, a do tego ma świetne makro - mało tłuszczu i dużo białka.

Kiedyś nie wyobrażałm go sobie nigdzie indziej, niż w sałatce z tuńczyka, ale jak się okazuje, świetnie sprawdzi się też na obiad. Na potwierdzenie tej teorii, wypróbowałam ostatnio przepis na obiadowe kotelty z tuńczyka
i kaszy manny
, które są bardzo smaczne i dostarczą nam mnóstwo białka.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro