Czas przygotowania: 3 minuty
Czas chłodzenia: min. 4h
Ilość: 2 porcje
Składniki
50g płatków owsianych
250g mleka (u mnie 0,5)
10g nasion chia
60g jagód
1/2 banana (ok. 60g po obraniu)
100g skyru jagodowego/borówkowego (u mnie 0% tłuszczu z Lidla)
Wykonanie
1. Łączymy mleko i nasiona chia z płatkami. Wstawiamy na noc (lub min. 4h) do lodówki.
2. Następnego dnia, łączymy je ze zblendowanymi jagodami i rozlewamy do 2 kubeczków.
3. Układamy na tym pokrojone w plastry banany i przykrywamy je skyrem.
Śniadanie, które robi się samo?
Z nocną owsianką jagodowo-bananową to możliwe!
Jedyne, co zajmie wam więcej niż minutę, to zblendowanie jagód :P Wystarczy poświęcić kilka
minut wieczorem, aby rano cieszyć się pysznym i pożywnym śniadaniem :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro