Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 2 porcje x 2 naleśniki

 

 

Składniki

 

80g kaszy manny

200g mleka (u mnie 0,5%)

1 jajko

150g chudego twarogu

150g jagód

 

 

Wykonanie

 

1. Łączymy kaszę z mlekiem i odstawiamy na 30 min., aby kasza napęczniała.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. Miksujemy kaszę z jajkiem.

3. Na średnim ogniu smażymy 4 naleśniki - po ok. 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.

4. W międzyczasie, blendujemy twaróg z jagodami.

5. Smarujemy każdego naleśnika 1/4 twarożku i zwijamy w rulon.

Ostatnio ciągle chodzą za mną naleśniki, ale wcale się przed nimi nie wzbraniam,
tylko przygotowuję ich różne warianty :) Dzisiaj padło na
naleśniki z kaszy manny.

Są bardzo smaczne i lekko słodkie, pomimo braku słodzika.

Całości dopełnia pyszne serowe nadzienie ze świeżymi jagodami, które naprawdę robi robotę!

15/07/2020

Naleśniki z kaszy manny

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro