Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 2 porcje x 2 naleśniki
Składniki
80g kaszy manny
200g mleka (u mnie 0,5%)
1 jajko
150g chudego twarogu
150g jagód
Wykonanie
1. Łączymy kaszę z mlekiem i odstawiamy na 30 min., aby kasza napęczniała.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. Miksujemy kaszę z jajkiem.
3. Na średnim ogniu smażymy 4 naleśniki - po ok. 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.
4. W międzyczasie, blendujemy twaróg z jagodami.
5. Smarujemy każdego naleśnika 1/4 twarożku i zwijamy w rulon.
Ostatnio ciągle chodzą za mną naleśniki, ale wcale się przed nimi nie wzbraniam,
tylko przygotowuję ich różne warianty :) Dzisiaj padło na naleśniki z kaszy manny.
Są bardzo smaczne i lekko słodkie, pomimo braku słodzika.
Całości dopełnia pyszne serowe nadzienie ze świeżymi jagodami, które naprawdę robi robotę!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro