Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 naleśniki
Składniki
40g mąki ryżowej
50g mleka (u mnie 0,5%)
1 jajko
30g szpinaku (może być mrożony)
30g lekkiego serka Philadelphia
10g czerwonej papryki
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. Miksujemy ze sobą mąkę, mleko, jajko i szpinak (najlepiej w blenderze kielichowym).
3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.
4. W międzyczasie, łączymy serek z drobno pokrojoną papryką.
5. Smarujemy oba naleśniki połową serka i zwijamy w rulony.
Nie wierzyłam, że można upichcić takie kolorowe cuda bez barwników,
ale po przygotowaniu naleśników szpinakowych już wiem, że jednak jest to do zrobienia :)
Taka zdrowa przekąska z dodatkiem wilgotnego serka idealnie sprawdziła się na drugie śniadanie do pracy,
bo świetnie smakuje nawet na zimno!
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro