Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 naleśniki

 

 

Składniki

 

40g mąki ryżowej

1 jajko

250g mleka (u mnie 0,5%)

5g erytrolu

1/2 op. budyniu (20g)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. Miksujemy mąkę z jajkiem i 50g mleka.

3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.

4. Gotujemy 150g mleka z erytrolem. Gdy zacznie wrzeć, dodajemy proszek budyniowy rozpuszczony w reszcie mleka.

5. Mieszamy budyń do zgęstnienia i wykładamy na naleśniki.

Przepis na naleśniki ryżowe z budyniem chodził za mną od dłuższego czasu.
Bardzo lubię budyń, ale w takim wydaniu jeszcze go nie jadłam.
A szkoda, bo powinnam była zrobić to duuużo wcześniej!

Dzięki wilgotnemu nadzieniu naleśniki wyszły mięciutkie i smaczne :)

07/04/2020

Naleśniki ryżowe z budyniem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro