Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 naleśniki
Składniki
40g mąki ryżowej
1 jajko
250g mleka (u mnie 0,5%)
5g erytrolu
1/2 op. budyniu (20g)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. Miksujemy mąkę z jajkiem i 50g mleka.
3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.
4. Gotujemy 150g mleka z erytrolem. Gdy zacznie wrzeć, dodajemy proszek budyniowy rozpuszczony w reszcie mleka.
5. Mieszamy budyń do zgęstnienia i wykładamy na naleśniki.
Przepis na naleśniki ryżowe z budyniem chodził za mną od dłuższego czasu.
Bardzo lubię budyń, ale w takim wydaniu jeszcze go nie jadłam.
A szkoda, bo powinnam była zrobić to duuużo wcześniej!
Dzięki wilgotnemu nadzieniu naleśniki wyszły mięciutkie i smaczne :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro