Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 naleśniki
Składniki
1 op. budyniu waniliowego bez cukru (35g)
1 jajko
10g maku
70ml Muszynianki
100g jogurtu wysokobiałkowego
1 łyżeczka soku z cytryny
10g erytrolu zmielonego na puder
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. Miksujemy mąkę, jajka, wodę, połowę erytrolu i mak.
3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po ok. 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.
4. W międzyczasie, łączymy skyr z sokiem z cytryny i erytrolem.
5. Smarujemy naleśniki serkiem i składamy w trójkąty.
Moje makowe szaleństwo trwa w najlepsze!
Dzisiaj objawiło się przy śniadaniu, kiedy zamiast klasycznych pszennych naleśników
zrobiłam naleśniki pieguski z kremem cytrynowym.
Sama nie wiem, jak do tego doszło, ale powiem Wam jedno - wyszło przepysznie!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro