Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 naleśniki

 

 

Składniki

 

1 op. budyniu waniliowego bez cukru (35g)

1 jajko

10g maku

70ml Muszynianki

100g jogurtu wysokobiałkowego

1 łyżeczka soku z cytryny

10g erytrolu zmielonego na puder

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. Miksujemy mąkę, jajka, wodę, połowę erytrolu i mak.

3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po ok. 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.

4. W międzyczasie, łączymy skyr z sokiem z cytryny i erytrolem.

5. Smarujemy naleśniki serkiem i składamy w trójkąty.

Moje makowe szaleństwo trwa w najlepsze!

Dzisiaj objawiło się przy śniadaniu, kiedy zamiast klasycznych pszennych naleśników
zrobiłam
naleśniki pieguski z kremem cytrynowym.
Sama nie wiem, jak do tego doszło, ale powiem Wam jedno - wyszło przepysznie!

31/12/2020

Naleśniki pieguski z kremem cytrynowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro