Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 2 naleśniki

 

 

Składniki

 

40g mąki owsianej

70g mleka (u mnie 0,5%)

1 jajko

100g chudego twarogu

50g owoców (truskawek/borówek/malin)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. Miksujemy ze sobą mąkę, mleko i jajko.

3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.

4. W międzyczasie, blendujemy twaróg z owocami.

5. Smarujemy oba naleśniki 1/2 twarożku, składamy w trójkąt i podsmażamy przez 1 min. na każdej ze stron.

01/05/2020

Naleśniki owsiane z twarogiem owocowym

Istnieje chyba nieskończona ilość naleśnikowych wariacji,
ale najczęściej wybieram te, które dostarczają dużej ilości białka.
Dlatego tak bardzo lubię
owsiane naleśniki z twarogiem owocowym.
Można je szybko przygotować i porządnie się nimi najeść, więc będą nie tylko dobrym deserem, ale też obiadem.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro