Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 20 minut

Ilość: 3 porcje x 2 naleśniki

 

 

Składniki

 

120g mąki orkiszowej

2 jajka

150g mleka (u mnie 0,5%)

100ml wody

5g kakao

20g mlecznej czekolady bez cukru

10g erytrolu

300g chudego twarogu

100g jogurtu greckiego 0% tłuszczu

15g wiórków kokosowych

 

 

Wykonanie

 

1. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej/mikrofalówce i dostawiamy do przestygnięcia.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

3. Miksujemy mąkę, jajka, mleko, wodę, erytrol i kakao. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę.

4. Na średnim ogniu smażymy 6 naleśników - po ok. 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.

5. W międzyczasie, rozgniatamy widelcem twaróg z jogurtem i wiórkami.

6. Smarujemy każdego naleśnika 1/6 twarożku i zwijamy w rulon.

Naleśniki czekoladowe z nadzieniem kokosowym to jedno z tych dań,
które można jeść o każdej porze
- na śniadanie (by dobrze zacząć nowy dzień),
obiad (bo będzie pożywnie i smacznie) lub kolację (jako słodkie zakończenie dnia).
To dzięki temu, że takie naleśniki są nie tylko pyszne i mięciutkie, ale też bardzo sycące!

26/07/2020

Naleśniki czekoladowe z nadzieniem kokosowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro