Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 20 minut
Ilość: 3 porcje x 2 naleśniki
Składniki
120g mąki orkiszowej
2 jajka
150g mleka (u mnie 0,5%)
100ml wody
5g kakao
20g mlecznej czekolady bez cukru
10g erytrolu
300g chudego twarogu
100g jogurtu greckiego 0% tłuszczu
15g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej/mikrofalówce i dostawiamy do przestygnięcia.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
3. Miksujemy mąkę, jajka, mleko, wodę, erytrol i kakao. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę.
4. Na średnim ogniu smażymy 6 naleśników - po ok. 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.
5. W międzyczasie, rozgniatamy widelcem twaróg z jogurtem i wiórkami.
6. Smarujemy każdego naleśnika 1/6 twarożku i zwijamy w rulon.
Naleśniki czekoladowe z nadzieniem kokosowym to jedno z tych dań,
które można jeść o każdej porze - na śniadanie (by dobrze zacząć nowy dzień),
obiad (bo będzie pożywnie i smacznie) lub kolację (jako słodkie zakończenie dnia).
To dzięki temu, że takie naleśniki są nie tylko pyszne i mięciutkie, ale też bardzo sycące!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro