Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 1 naleśnik

 

 

Składniki

 

15g odżywki białkowej (u mnie podwójna czekolada od Gold Standard)

1 jajko

150g skyru (u mnie skyr owocowy z Lidla 0% tłuszczu)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Energicznie mieszamy łyżką jajko z białkiem. Jeśli masa nie będzie lejąca, dodajemy odrobinę wody.

3. Wylewamy masę na patelnię i zmniejszamy ogień.

4. Smażymy naleśnika na średnim ogniu przez 3 min., po czym obracamy go i smażymy jeszcze przez minutę.

5. Smarujemy naleśnika skyrem* ((lub 100g zwykłego skyru + 50g owoców) i wcinamy :)

 

*W zależności od użytego białka naleśnik może wyjść lekko suchy, dlatego najlepiej smakuje z mokrymi dodatkami:)

22/02/2020

Naleśnik wysokobiałkowy na słodko

Macie ochotę na coś słodkiego, ale nie wyrobiliście jeszcze dziennego zapotrzebowania na białko,
a limit na węgle prawie Wam się skończył? Jeśli tak, to śpieszę z pomocą!

Naleśnik wysokobiałkowy na słodko rozwiąże wszystkie Wasze problemy - ma dużo białka i mało węgli,
a przy okazji Was nasyci i rozpieści podniebienia :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro