Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 naleśniki

 

 

Składniki

 

40g mąki ryżowej

50g mleka (u mnie 0,5%)

1 jajko

10g rukoli

40g jogurtowego serka Almette

2 jajka ugotowane na twardo

1 łyżeczka soku z buraka

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. Miksujemy ze sobą mąkę, mleko, surowe jajko, rukolę i przyprawy (najlepiej w blenderze kielichowym).

3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.

4. W międzyczasie, łączymy serek z sokiem z buraków i kroimy jajka na twardo.

5. Smarujemy oba naleśniki połową serka, przykrywamy jajkiem i kiełkami, a następnie zawijamy je w rulony.

Na pewno wszyscy dobrze znamy apetycznie zielone naleśniki szpinakowe.
Skoro więc szpinak jest tak dobrym barwnikiem, to może podobnie jest w przypadku pozostałej zieleniny?
Musiałam to sprawdzić i tak powstały
nadziane naleśniki o smaku rukoli.

Wyszło rewelacyjnie - smacznie, kolorowo i mega zdrowo! :)

04/04/2021

Nadziane naleśniki o smaku rukoli

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro