Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 naleśniki
Składniki
40g mąki ryżowej
50g mleka (u mnie 0,5%)
1 jajko
10g rukoli
40g jogurtowego serka Almette
2 jajka ugotowane na twardo
1 łyżeczka soku z buraka
pieprz i sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. Miksujemy ze sobą mąkę, mleko, surowe jajko, rukolę i przyprawy (najlepiej w blenderze kielichowym).
3. Na średnim ogniu smażymy 2 naleśniki - po 2 min. od wylania ciasta (gdy pojawią się pęcherzyki na powierzchni) odwracamy naleśnika na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 1 min.
4. W międzyczasie, łączymy serek z sokiem z buraków i kroimy jajka na twardo.
5. Smarujemy oba naleśniki połową serka, przykrywamy jajkiem i kiełkami, a następnie zawijamy je w rulony.
Na pewno wszyscy dobrze znamy apetycznie zielone naleśniki szpinakowe.
Skoro więc szpinak jest tak dobrym barwnikiem, to może podobnie jest w przypadku pozostałej zieleniny?
Musiałam to sprawdzić i tak powstały nadziane naleśniki o smaku rukoli.
Wyszło rewelacyjnie - smacznie, kolorowo i mega zdrowo! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro