Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 8 muffinków

 

 

Składniki

 

120g mąki orkiszowej

40g odżywki białkowej (u mnie podwójna czekolada od Gold Standard)

2 jajka

150g skyru

50g oleju rzepakowego

40g erytrolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

120g malin

1/3 szkl. wody

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Gotujemy maliny z wodą i 10g erytrolu przez ok. 10 min., aż powstanie gęsty dżem.

3. Miksujemy ze sobą pozostałe składniki.

4. Na dno foremek wykładamy po 1 łyżce masy. Kładziemy na to niepełną łyżeczkę dżemu malinowego i przykrywamy resztą ciasta.

5. Pieczemy muffinki przez 25 min.

Od dawna chciałam spróbować nadzianych muffinów z dżemem,

ale wyobrażałam sobie, że ich przygotowanie zajmie mi wieki.
Okazało się, że trwało to tylko 15 minut, a muffinki wyszły po prostu pyszne - a to wszystko bez cukru i przy użyciu sezonowych owoców :) Na pewno wkrótce będę testowała inne wersje nadzianych babeczek!

04/08/2020

Nadziane muffiny z dżemem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro