Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 8 muffinków
Składniki
120g mąki orkiszowej
40g odżywki białkowej (u mnie podwójna czekolada od Gold Standard)
2 jajka
150g skyru
50g oleju rzepakowego
40g erytrolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
120g malin
1/3 szkl. wody
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Gotujemy maliny z wodą i 10g erytrolu przez ok. 10 min., aż powstanie gęsty dżem.
3. Miksujemy ze sobą pozostałe składniki.
4. Na dno foremek wykładamy po 1 łyżce masy. Kładziemy na to niepełną łyżeczkę dżemu malinowego i przykrywamy resztą ciasta.
5. Pieczemy muffinki przez 25 min.
Od dawna chciałam spróbować nadzianych muffinów z dżemem,
ale wyobrażałam sobie, że ich przygotowanie zajmie mi wieki.
Okazało się, że trwało to tylko 15 minut, a muffinki wyszły po prostu pyszne - a to wszystko bez cukru i przy użyciu sezonowych owoców :) Na pewno wkrótce będę testowała inne wersje nadzianych babeczek!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro