Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 50 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g schabu

2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków

300g ziemniaków (waga po obraniu)

1/3 czerwonej cebuli

20g musztardy

20g mozzarelli

100g jogurtu wysokobiałkowego

2 łyżeczki mieszanki przypraw do mięsa

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Ścieramy ziemniaki na tarce, łączymy z przyprawą do ziemniaków, odciskamy wodę i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.

3. Rozbijamy cienko plastry mięsa, doprawiamy je przyprawą, układamy na ziemniakach i przykrywamy pokrojoną w krążki cebulą.

4. Polewamy zapiekankę jogurtem połączonym z musztardą i startym serem.

5. Zapiekamy całość przez ok. 50 min.

Zrobiło się nieco chłodniej, więc chętnie wracam teraz do obiadów z piekarnika,
których przygotowanie w upalne dni było dla mnie prawdziwą udręką.
Na pierwszy rzut poszedł
musztardowy schab zapiekany na ziemniakach.

Wyszło ciekawie, prosto i smacznie - na obiad w sam raz :)

09/10/2021

Musztardowy schab zapiekany na ziemniakach

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro