Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g schabu
2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
300g ziemniaków (waga po obraniu)
1/3 czerwonej cebuli
20g musztardy
20g mozzarelli
100g jogurtu wysokobiałkowego
2 łyżeczki mieszanki przypraw do mięsa
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ścieramy ziemniaki na tarce, łączymy z przyprawą do ziemniaków, odciskamy wodę i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Rozbijamy cienko plastry mięsa, doprawiamy je przyprawą, układamy na ziemniakach i przykrywamy pokrojoną w krążki cebulą.
4. Polewamy zapiekankę jogurtem połączonym z musztardą i startym serem.
5. Zapiekamy całość przez ok. 50 min.
Zrobiło się nieco chłodniej, więc chętnie wracam teraz do obiadów z piekarnika,
których przygotowanie w upalne dni było dla mnie prawdziwą udręką.
Na pierwszy rzut poszedł musztardowy schab zapiekany na ziemniakach.
Wyszło ciekawie, prosto i smacznie - na obiad w sam raz :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro