Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
1 łyżka majeranku
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
150g czarnego ryżu
Wykonanie
1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Kroimy piersi w kostkę. Doprawiamy majerankiem i przekładamy na patelnię.
4. Obsmażamy mięso przez 5 min. Dodajemy musztardę, zmniejszamy ogień i dusimy jeszcze przez 10 min.
5. Podajemy mięso z ryżem.
Przed Wami kolejna odsłona mięsa drobiowego - musztardowa pierś z kurczaka.
Do jej przygotowania nie będziecie potrzebowali wielu składników,
a musztarda nada mięsu bardziej wyrazistego charakteru.
Fani ostrzejszych smaków mogą dodać do mięsa musztardę rosyjską - wtedy danie będzie bardziej pikantne.
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro