Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

1 łyżka majeranku

2 łyżeczki musztardy sarepskiej

150g czarnego ryżu

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Kroimy piersi w kostkę. Doprawiamy majerankiem i przekładamy na patelnię.

4. Obsmażamy mięso przez 5 min. Dodajemy musztardę, zmniejszamy ogień i dusimy jeszcze przez 10 min.

5. Podajemy mięso z ryżem.

Przed Wami kolejna odsłona mięsa drobiowego - musztardowa pierś z kurczaka.
Do jej przygotowania nie będziecie potrzebowali wielu składników,
a musztarda nada mięsu bardziej wyrazistego charakteru.
Fani ostrzejszych smaków mogą dodać do mięsa musztardę rosyjską - wtedy danie będzie bardziej pikantne.

13/02/2020

Musztardowa pierś z kurczaka

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro