Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

8 szt. muszli z mąki durum (ok. 35g)

100g chudego twarogu

75g skyru owocowego (u mnie skyr owocowy z Lidla 0% tłuszczu)

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy makaron al denta przez ok. 10 min.

2. Łączymy twaróg ze skyrem (można zblendować).

3. Faszerujemy muszle twarożkiem.

09/04/2020

Muszle faszerowane twarogiem

Makaronowe muszle faszerowane mięsem to temat dobrze mi znany,
ale o słodkiej wersji tej przekąski nigdy wcześniej nie słyszałam.
A pomysł na
muszle faszerowane twarogiem jest przecież taki prosty!

Wystarczą tylko 3 składniki, żeby wyczarować coś pysznego :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro