Czas przygotowania: 3 minuty

Czas pieczenia: 3,5 minuty

Ilość: 1 ciastko

 

 

Składniki

 

20g mąki kukurydzianej

1 jajko

100g twarożku grani

10g mozzarelli

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli ziołowej

szczypiorek

 

 

Wykonanie

 

1. Łączymy łyżką mąkę, jajko, połowę twarożku, starty na tarce ser, proszek do pieczenia i sól. Przekładamy ciasto do kubka.

2. Ustawiamy moc mikrofalówki na 800W i wstawiamy do niej naczynie na 3,5 min.

3. Smarujemy ciasto pozostałym twarożkiem i posypujemy je szczypiorkiem.

Ostatnio stałam się ekspertem w przygotowywaniu posiłków w biegu.

Moim najnowszym odkryciem jest szybki i prosty w przygotowaniu mug cake kukurydziano-serowy.

Ma w sobie zarówno twarożek grani, jak i mozzarellę, więc całość jest przyjemnie wilgotna, a do tego pełna białka.

Nie polecam korzystania z mikrofalówki zbyt często, ale zapewniam Was, że ten przepis jest wart grzechu :)

22/02/2021

Mug cake kukurydziano-serowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro