Czas przygotowania: 3 minuty
Czas pieczenia: 3,5 minuty
Ilość: 1 ciastko
Składniki
20g mąki kukurydzianej
1 jajko
100g twarożku grani
10g mozzarelli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli ziołowej
szczypiorek
Wykonanie
1. Łączymy łyżką mąkę, jajko, połowę twarożku, starty na tarce ser, proszek do pieczenia i sól. Przekładamy ciasto do kubka.
2. Ustawiamy moc mikrofalówki na 800W i wstawiamy do niej naczynie na 3,5 min.
3. Smarujemy ciasto pozostałym twarożkiem i posypujemy je szczypiorkiem.
Ostatnio stałam się ekspertem w przygotowywaniu posiłków w biegu.
Moim najnowszym odkryciem jest szybki i prosty w przygotowaniu mug cake kukurydziano-serowy.
Ma w sobie zarówno twarożek grani, jak i mozzarellę, więc całość jest przyjemnie wilgotna, a do tego pełna białka.
Nie polecam korzystania z mikrofalówki zbyt często, ale zapewniam Was, że ten przepis jest wart grzechu :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro